in

Willeke Alberti geëerd met Troskompas Oeuvre Award 2018

Willeke Alberti

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Willeke AlbertiDe TrosKompas Oeuvre Award 2018 is voor Willeke Alberti. De zangeres kreeg de prijs vanavond tijdens het uitverkochte Muziekfeest van het Jaar uit handen van haar zoon Johnny de Mol. Edsilia Rombley en Ruth Jacott eerden de zangeres vlak voor de uitreiking met één van haar grootste hits Samen zijn. Het Muziekfeest van het Jaar is op 31 december te zien bij AVROTROS.

Ze ademt muziek!

“We zijn als jury zeer verheugd om de Award dit jaar toe te kennen aan Willeke Alberti. Onvermoeibaar en nog immer geweldig bij stem zingt ze al decennia die onvergetelijke liedjes die zo in ons collectief geheugen gegrift staan. Willeke is een rasartiest met een rijk muzikaal repertoire. Ze ademt muziek, beleeft ‘een leven als een lied’, zoals ze het zelf vaak noemt”, aldus de juryleden AVROTROS-deejay Daniël Dekker, Paul Siteur van Sterren NL en Edger Hamer, hoofdredacteur van TrosKompas.

Willeke Alberti Oevre award
Foto: Met toestemming van Henri Vial Photograpy           www.henri-vial-photography.nl

 

Willke Alberti Foundation

“Daarnaast is Willeke met haar warme persoonlijkheid ook nog eens zeer maatschappelijk betrokken. In 2001 heeft ze de Willeke Alberti Foundation opgericht met als doel het organiseren van uiteenlopende muzikale culturele activiteiten om het welzijn van senioren en zieken in verpleeginstellingen en verzorgingshuizen te verbeteren.

60 jaar geleden

Dit jaar is het precies zestig jaar geleden dat ze haar eerste plaatje opnam, ‘Zeg pappie ik wilde u vragen’ (1958), een duet met haar vader Willy. Er is geen mooier moment dan nu om de TrosKompas Oeuvre Award toe te kennen aan deze Grande Dame van de Nederlandse muziek.”

Bron van dit bericht: Avro/Tros Sterren.nl

Hieronder de eerste single van Willeke Alberti uit 1958 ‘Zeg pappie ik wilde u vragen’

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Wat vind u van dit bericht?

0 points
Upvote Downvote

Geschreven door Arjan

Plankgas

De beste wensen Plankgas

Nelis Heesbeen

De beste wensen van Nelis Heesbeen